زیگموند فروید (۱۹۳۹–۱۸۵۶) پدر روانکاوی، اختلال پارانویا را خاص روشنفکران میداند و میگوید: «بیماران پارانویا که عموماً افراد مجرد و از زمره روشنفکراناند، از شک و بدگمانی خود رنج میبرند، از دشمنان خیالی وحشت دارند و برای مبارزه با آنان، تلاش و وسایل بکر و بدیعی ابداع میکنند.»[۱۴] ناگفته پیداست این مفهوم فروید را نمیتوان به تمام گروه روشنفکری تعمیم داد و از طرف دیگر نیز نمیتوان مصادیق بارز رفتار پارانوئیدی را در کثیری از روشنفکران و سردمداران افکار بلند بشری نادیده گرفت. نمونهای از افراد متفکّر که به این بیماری دچار بودهاند میتوان به آیزاک نیوتن، فیزیکدان و ریاضیدان سرشناس بریتانیایی اشاره کرد. اینجاست که با صرف نظر از مفهوم «بیماری» که به نوعی اختلال روانی آن هم به تنها تعداد کمی از افراد جوامع اشاره دارد، میتوان با تعدیل این مهم، آن را به تمامی افراد بشری تعمیم داد و آن را امر طبیعی دانست، چرا که سوءظن در حد کوچکی لازمه تعامل و تصمیمگیری درست است.
شما یا یکی از اعضای خانوادهاتان سیستم ایمنی ضعیفی دارید. ابتلا به سرطان یا سایر بیماریهای مزمن و مصرف بعضی از داروها ممکن است باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی شود.
Hold it sensible. As opposed to pondering to on your own “I’m ridiculous” or “I’m paranoid,” check out some thing like: “I’m worried about something which’s highly not likely to generally be true.”
معمولاً در اواخر نوجوانی یا اوایل بزرگسالی علایم این بیماری بروز می کنند.
این مطلب صرفا جنبهی آموزش و اطلاعرسانی دارد. پیش از استفاده از توصیههای این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.
شخص تصور میکند که شخصی قصد آزار و صدمه رساندن به او را دارد.
محل بثورات زونا میتواند متفاوت باشد. اگرچه این عارضه ممکن است تقریباً در هر نقطه از بدن ظاهر شود، اما بیشتر آنها روی نیم تنه بالای بدن و صورت (از جمله چشم، گوش، دهان و کمر) اثر میگذارند. این بثورات مشخصه به صورت نوار مانندی هستند که فقط در یک طرف بدن (راست یا چپ) تأثیر میگذارند و معمولاً از خط میانی کمر عبور نمیکنند.
زونا بیماری پوستی زونا در بارداری فقط در افرادی رخ میدهد که قبلاً در معرض ویروس واریسلا زوستر (آبله مرغان) قرار داشته اند. عوامل خطر برای ایجاد زونا شامل موارد زیر است:
آیا صرف داشتن دشمنان زیاد، برای ابتلا به پارانویا کفایت کند؟ این مبحث، موجب بروز مباحث فلسفی فراوانی گشته که به این لطیفه نیز منجر شدهاست: «اینکه تو پارانویا داری دلیل نمیشود که کسی آن بیرون نخواهد تو را بکشد.» درمان پارانویا[ویرایش]
انتقال مستقیم زونا به فرد دیگری ممکن نیست. با این حال، فردی که هرگز آبلهمرغان نداشته است میتواند با تماس مستقیم با مایع موجود در تاول افرادی که در حال حاضر مبتلا به زونا هستند، به این ویروس مبتلا شود. اگر این اتفاق بیفتد، و فرد در برابر زونا واکسینه نباشد، ابتدا به آبلهمرغان مبتلا میشود و نه زونا.
آشنایی با بیماری مننژیت؛ اژدهای هفت سر بیماریهای عفونی
دیدگاه امیل کریپلین، روانپزشک آلمانی، دربارهٔ پارانویا
Thoughts of stress and anxiety and worry that last quite a while or get in the best way within your everyday life may be indications of an anxiousness dysfunction. Signs of paranoia may very well be far more significant.
هنگامی که متخصص سلامت روان، مانند یک روانشناس یا روانپزشک، حدس می زند فرد به پارانویا مبتلا است، اغلب سؤالات کلی میپرسد که حالت دفاعی در فرد ایجاد نکند یا جوّ گفتگو را سنگین نکند. معمولا سؤالاتی می پرسد که روشن کننده موارد زیر است: